Maratonul Scrisorilor 2023 SCRIE PENTRU DREPTURI Semnează o scrisoare. Salvează o viață.

Unul din cele mai mari evenimente internaționale de susținere a persoanelor care sunt persecutate sau care se află în detenție pe nederept.

La 22 noiembrie, lansăm campania globală Maratonul Scrisorilor - cel mai mare eveniment din lume pentru apărarea drepturilor omului, care se desfășoară anual timp de 22 de ani. Maratonul Scrisorilor a fost lansat în 2001 și de-a lungul timpului a reunit eforturile a mii de oameni, din peste 200 de țări și regiuni.

Ce este Maratonul Scrisorilor?

• Ideea este simplă. Oamenii scriu milioane de scrisori, fac postări pe rețelele de socializare și semnează petiții în sprijinul persoanelor ale căror drepturi fundamentale sunt încălcate.

• Participanții scriu două tipuri de scrisori. Prima, sub formă de petiție, pentru autorități– fie că este vorba de rege, președinte sau procuror. A doua- de susținere pentru persoana participantă la maraton. De obicei, sunt selectate aproximativ 10 cazuri, din diferite țări și de pe diferite continente.

• La finalul campaniei, aceste scrisori sunt expediate prin poștă.

• Astfel, mii de scrisori ajung în căsuțele poștale sau adresele de e-mail ale autorităților. Acestea susțin protagoniștii Maratonului Scrisorilor.

Poți ajuta acești oameni printr-un sigur un click, accesând platforma on-line de colectarea a semnăturilor: www.maraton.amnesty.md

Alătură-te acestei campanii și semnează una sau mai multe scrisori, pentru a susține activiștii pentru drepturile omului, care sunt în situații dificile.