SEO title SCRIE PENTRU DREPTURI Semnează o scrisoare. Salvează o viață.

Unul din cele mai mari evenimente internaționale de susținere a persoanelor care sunt persecutate sau care se află în detenție pe nederept. 

 Maratonul Scrisorilor este campania globală Amnesty, când toată lumea se adună în diferite locuri să scrie și să semneze scrisori și să producă schimbarea în viețile oamenilor.

     Maratonul Scrisorilor de regulă începe la sfârșit de noiembrie și durează până la sfârșitul anului având rezultate reale și imediate cu schimbări pozitive în viețile celor pentru care scriem scrisori.

De ce 10 decembrie?

     Anume în această zi în anul 1948 liderii mondiali de la ONU au semnat Declaraţia Universală a Drepturilor Omului. Din păcate tortura, procesele inechitabile, omorurile în masă, dispariţiile forţate și evacuările ilegale sunt încă prezente în multe ţări.

     Scopul Maratonului Scrisorilor este de a marca Ziua Internaţională a Drepturilor Omului ”bombardând” cu scrisori referitoare la câteva cazuri selectate, autorităţile responsabile de încălcările drepturilor omului.

În 2019, 6,6 milioane de scrisori au fost expediate din mai mult de 200 de ţări diferite. Activismul Amnesty International a constituit un factor important de ajutorare a mai multor victime vizate de scrisori.