Maratonul Scrisorilor 2022 SCRIE PENTRU DREPTURI Semnează o scrisoare. Salvează o viață.

Unul din cele mai mari evenimente internaționale de susținere a persoanelor care sunt persecutate sau care se află în detenție pe nederept. 

La 23 noiembrie, lansăm campania globală Maratonul Scrisorilor - cel mai mare eveniment din lume pentru apărarea drepturilor omului, care se desfășoară anual timp de 21 de ani. Maratonul Scrisorilor a fost lansat în 2001 și de-a lungul timpului a reunit eforturile a mii de oameni, din peste 200 de țări și regiuni.

Ce este Maratonul Scrisorilor?

• Ideea este simplă. Oamenii scriu milioane de scrisori, fac postări pe rețelele de socializare și semnează petiții în sprijinul persoanelor ale căror drepturi fundamentale sunt încălcate.

• Participanții scriu două tipuri de scrisori. Prima, sub formă de petiție, pentru autorități– fie că este vorba de rege, președinte sau procuror. A doua- de susținere pentru persoana participantă la maraton. De obicei, sunt selectate aproximativ 10-12 cazuri, din diferite țări și de pe diferite continente.

• La finalul campaniei, aceste scrisori sunt expediate prin poștă.

• Astfel, mii de scrisori ajung în căsuțele poștale sau adresele de e-mail ale autorităților. Acestea susțin protagoniștii Maratonului Scrisorilor.

În acest an, tematica Maratonului Scrisorilor este dreptul la protest.

De-a lungul istoriei, protestul a fost un instrument puternic de schimbare. Dar guvernele din întreaga lume reprimă protestele, persecută și intimidează sub diverse forme participanții la astfel de acțiuni.

Anul acesta, protagoniștii maratonului sunt  persoane care au fost sau sunt persecutate, pentru că au participat la proteste pașnice.

Citește despre oamenii pentru care luptăm AICI

Poți ajuta acești oameni printr-un sigur un click, accesând platforma on-line de colectarea a semnăturilor: www.maraton.amnesty.md

Alătură-te acestei campanii și semnează una sau mai multe scrisori, pentru a susține activiștii pentru drepturile omului, care sunt în situații dificile.