×

LUPTA UNEI MAME PENTRU JUSTIȚIE

ANA MARIA SANTOS CRUZ

  Afganistan

Ana Maria Santos Cruz este o mamă iubitoare. Îi place să meargă la concerte și evenimente culturale cu fiica ei în Salvador, Brazilia. Cu toate acestea, de la moartea fiului său, Pedro Henrique, Ana Maria simte că o parte din ea a fost luată.

În scurta lui viață, Pedro Henrique a realizat multe. A fost un activist și un susținător al justiției rasiale și a drepturilor omului, organizând „Marșuri pentru Pace” în Tucano, Bahia, Brazilia. Aceste marșuri anuale au adunat oameni pentru a denunța abuzurile poliției, în principal împotriva comunităților de culoare.

Aceste momente de solidaritate au fost întâmpinate cu ostilitate și intimidare din partea poliției.

Ofițerii au început să-l monitorizeze pe Pedro Henrique. Aceștia l-au amenințat și l-au atacat violent pentru activismul său. Pe data de 27 decembrie 2018, Pedro Henrique a fost omorât, la vârsta de 31 de ani. În timp ce dormea alături de iubita sa, casa i-a fost percheziționată de trei bărbați cu cagule. A fost împușcat de opt ori în cap și în gât. Prietena sa i-a recunoscut pe cei trei bărbați ca fiind ofițeri ai poliției.

Ofițerii suspectați de omorul lui Pedro Henrique au fost acuzați, în anul 2019. După aproape cinci ani, aceștia încă activează în cadrul poliției. Investigația privind omorul nu a fost finalizată, iar procesul nu a început încă. În ciuda amenințărilor continue și a durerii pierderii copilului său, Ana Maria a căutat cu curaj adevărul despre moartea lui, cerând autorităților o investigație și un proces temeinic.

Susține-ți cauza Anei Maria în lupta ei pentru justiție.

Care petiție dorești să semnezi?