×

CERE DREPTATE PENTRU ZINEB

ZINEB REDOUANE

  Franța

Pe data de 1 decembrie 2018, Zineb pregătea cina în apartamentul ei de la etajul 4. Pe străzile de sub geamurile apartamentului polițiștii utilizau gaze lacrimogene, pentru a dispersa protestatarii. În timp ce Zineb se ducea să închidă fereastra, unul dintre ofițerii de poliție a tras dintr-un lansator de grenade cu gaze lacrimogene în direcția lui Zineb. Grenada lacrimogenă a lovit-o direct în față și ea a murit din cauza rănilor. Nimeni nu a fost acuzat sau suspendat pentru moartea ei tragică.

Zineb Redouane era o femeie în vârstă de 80 de ani, din Marsilia, Franța, pasionată de muzică și flori. În seara zilei de 1 decembrie 2018, Zineb se afla în apartamentul său de la etajul 4, unde pregătea cina și vorbea la telefon cu fiica sa.

Pe străzile de sub geamurile apartamentului, oamenii protestau, fiind nemulțumiți de condițiile de trai precare din Marsilia, după ce două clădiri rezidențiale s-au prăbușit, provocând moartea a opt persoane. Polițiștii au utilizat gaze lacrimogene, pentru a dispersa protestatarii.

Pentru că gazele lacrimogene intrau prin fereastra deschisă, Zineb s-a dus să o închidă și a observat ofițeri de poliție pe stradă. Ceea ce a urmat după, a fost cu adevărat îngrozitor. Unul dintre ofițerii de poliție a tras dintr-un lansator de grenade cu gaze lacrimogene în direcția lui Zineb. Ea a fost lovită direct în față de o grenadă lacrimogenă MP7.

Zineb a fost transportată la spital cu răni grave și hemoragii.

Se sufoca din cauza fracturilor maxilarului și a prăbușirii cerului gurii. Avea nevoie urgent de intervenție chirurgicală. Dar, a făcut un stop cardiac din cauza anesteziei și operația nu a putut fi efectuată. Zineb a mai avut câteva stopuri cardiace și a murit.

Femeia a fost ucisă prin folosirea nesăbuită a unei grenade cu gaze lacrimogene. Abia patru ani mai târziu a fost inițiată o anchetă privind moartea ei, care este încă în curs de desfășurare. Deocamdată, nimeni nu a fost acuzat sau suspendat pentru această crimă. Familia lui Zineb așteaptă să se facă dreptate.

Cere autorităților din Franța să facă dreptate pentru Zineb!

Care petiție dorești să semnezi?