×

CONFRUNTÂNDU-SE CU FACEBOOK, PENTRU ROLUL SĂU ÎN ATROCITĂȚILE DIN MYANMAR

MAUNG SAWYEDDOLLAH

  Myanmar [Birmania]

În urmă cu șase ani, viața lui Maung Sawyeddollah nu era ușoară, dar îi plăcea să joace fotbal și visa să devină medic. Cu toate acestea, în anul 2017, când avea 15 ani, viața i-a fost dată peste cap.

Armata din Myanmar a declanșat curățarea etnică a populației Rohingya - o minoritate etnică, care decenii la rând s-a confruntat cu o discriminare severă, susținută de către autoritățile statale din Myanmar. Mii de Rohingya au fost uciși, violați, torturați, iar satele lor au fost incendiate.

Temându-se pentru viața lor, Sawyeddollah și familia sa au mers pe jos timp de 15 zile până în Bangladesh. Au ajuns în tabăra de refugiați din Cox’s Bazar, unde locuiesc și în prezent.

Sawyeddollah vrea să devină avocat, ca să obțină dreptate pentru suferința celor din jurul său. Pe lângă studii, el militează pentru ca proprietarul Facebook și Meta să își asume responsabilitatea pentru contribuția sa la atrocități. Cu ani înainte de atacuri, algoritmii Meta au amplificat instigările anti-Rohingya pe

platforma Facebook, încurajând violențele armatei din Myanmar.

Sawyeddollah și familia sa au pierdut totul, dar el încă mai speră. Împreună cu comunitatea sa, Sawyeddollah cere ca Meta să plătească despăgubiri pentru rolul său pe care l-a avut în aceste atrocități, inclusiv să finanțeze programele educaționale din Cox’s Bazar. El crede că educația va ajuta la reconstruirea vieților distruse ale oamenilor din comunitatea sa.

Cere ca Meta să ofere o remediere eficientă pentru Sawyeddollah și comunitățile Rohingya.

Care petiție dorești să semnezi?