HĂRȚUITă PENTRU CĂ A DEZVĂLUIT CAZURILE DE VIOLENȚĂ DIN ISRAEL

Janna Jihad

Teritoriul Palestinian

Janna Jihad își dorește o copilărie frumoasă, “Ca orice alt copil... vreau să pot juca fotbal cu prietenii mei fără să fim atacați cu gaze lacrimogene“, spune ea. Dar Janna, în vârstă de 15 ani, trăiește în Cisiordania. O viața în condiții constante de discriminare este orice altceva decât o viață normală. Unchiul ei a fost omorât de către armata din Israel când Janna avea doar 7 ani. Janna a folosit telefonul mamei sale pentru a înregistra și a expune lumii brutalitatea rasistă cu care se confruntă comunitatea ei din partea forțelor israeliene. La 13 ani, Janna a fost recunoscută ca fiind una dintre cele mai tinere jurnaliste din lume, care a documentat atacurile opresive și adesea mortale aplicate de armata israeliană față de palestinieni. Aceasta include raiduri nocturne, demolarea locuințelor și a școlilor și separarea comunităților care își apără drepturile. Copiii palestinieni sunt îndeosebi afectați. Mulți au fost uciși și răniți de armata israeliană. Israelul a semnat Convenția cu privire la drepturile copilului, însă nu a reușit să extindă această siguranță față de copiii palestinieni din Cisiordania. În același timp, copiii israelieni sunt protejați - chiar și cei care trăiesc în așezări ilegale din apropiere unde trăiește Janna. În prezent, ea este hărțuită și amenințată cu moartea pentru activitatea ei. Totuși, ea nu va renunța. “Vreau să știu ce înseamnă libertatea în țara mea natală, ce înseamnă dreptate, pace și egalitate fără să mă confrunt cu rasismul sistematic”, spune ea. Haideți să o ajutăm să realizeze acest lucru. CERE autorităților din Israel să o protejeze pe Janna de la discriminare și violență

Semnează petiția și cere autorităților din Israel să o protejeze pe Janna de la discriminare și violență

Care petiție dorești să semnezi?