×

ÎNCHIS, PENTRU CĂ A SPUS ADEVĂRUL ÎN FAȚA PUTERII

AHMED MANSOOR

  Emiratele Arabe Unite

Ahmed Mansoor este un tată iubitor și un soț devotat. Este poet, blogger și apărător al drepturilor omului. În acest moment, el este închis într-o celulă din închisoarea al-Sadr, Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite. Își petrece zilele într-o celulă izolată, fără acces la cărți, stilouri sau hârtie. Nu are nici măcar un pat.

Crima comisă? Spunerea adevărului. Înainte de arestarea sa, Ahmed era una dintre puținele voci din Emiratele Arabe Unite, care furnizau lumii informații credibile și independente despre încălcările drepturilor omului din țară. El și-a exprimat în mod constant îngrijorarea cu privire la detenția, tortura și procesele inechitabile ale vocilor opoziției. A vorbit despre problemele din sistemul judiciar și despre legile naționale, care le încalcă pe cele internaționale.

Pentru aceasta, Ahmed plătește un preț mare. În luna

martie 2017, forțele de securitate din EAU i-au percheziționat casa și l-au arestat. Timp de peste un an, nimeni, nici măcar familia lui, nu a știut unde era deținut. În luna mai 2018, Ahmed a fost condamnat la un deceniu de închisoare sub învinuirea de „insultă

la adresa EAU și a simbolurilor sale”.

Protestând față de condițiile sale de detenție, Ahmed a recurs de două ori la greva foamei, scăzând foarte mult în greutate și punându-și viața în pericol. Cu toate acestea, i se permite să iasă afară doar de trei

ori pe săptămână, când gardienii îi îndepărtează pe toți ceilalți deținuți din curte, iar Ahmed își petrece singur puținul timp pe care îl are la soare.

Cere Emiratelor Arabe Unite să-l elibereze imediat și necondiționat pe Ahmed Mansoor.

Care petiție dorești să semnezi?