×

RĂPITE, BĂTUTE, AGRESATE SEXUAL ȘI ÎNCHISE

JOANAH MAMOMBE, NETSAI MAROVA AND CECILLIA CHIMBIRI

  Zimbabwe

Joanah, Netsai și Cecillia au multe lucruri în comun: jocurile de masă, Netflix-ul și politica. Din păcate, acum au în comun amintiri îngrozitoare despre un atac teribil și înjositor. Pe data de 13 mai 2020, după ce au condus un protest antiguvernamental, femeile au fost arestate și răpite. Se presupune că au fost torturate și agresate sexual. Femeile au fost acuzate că și-au înscenat propriul calvar și riscă ani grei de închisoare.

Joanah, Netsai și Cecillia sunt trei femei care au multe lucruri în comun: jocuri de masă, Netflix și politică. Din păcate, acum au în amintiri comune îngrozitoare despre un atac teribil și înjositor.

La data de 13 mai 2020, după ce au condus un protest antiguvernamental, Joanah, Netsai și Cecilia au fost arestate în mod arbitrar, în Hararae, duse la o secție de poliție. Ulterior, au fost urcate cu forța într-o mașină fără numere de înmatriculare și scoase din oraș, cu cagule pe cap. Femeile au fost aruncate într-o groapă, fiind bătute, agresate sexual și forțate să mănânce excremente umane. Două zile mai târziu, au fost găsite la kilometri distanță de Harare.

Au fost duse la spital cu hainele rupte și pline de tăieturi și vânătăi.

În timp ce erau spitalizate, Joanah, Netsai și Cecillia au fost acuzate de infracțiuni penale legate de protest. În spital, erau păzite de către gardienii din închisoare și ofițerii de poliție ca să discute cu jurnaliștii. Pe 10 iunie 2020, după ce au declarat că i-au recunoscut pe unii agresori, femeile au fost arestate din nou, fiind acuzate că și-au înscenat calvarul. Au fost reținute până pe data de 26 iunie 2020, când au fost eliberate pe cauțiune.

Procesul lui Joanah, Netsai și Cecillia a început în ianuarie 2022 și continuă. Până în prezent, nimeni nu a fost tras la răspundere pentru traumele teribile.

Cere dreptate pentru Joanah, Netsai și Cecillia!

Care petiție dorești să semnezi?